tisdag 17 april 2012

Ostplättar

Dessa ostplättar är supergoda till soppor men också som mackor. De är enkla att göra och de smakar underbart gott!

Ostplättar   12 st

3 ägg
4 dl riven ost, jag tog 3 dl gräddost och 1 dl pecorino
3 msk majonäs
1 tsk oregano
peppar

Sätt ugnen på 250 grader. Knäck i äggen i en bunke och vispa ihop ha sedan i osten, majonäsen, oreganon och pepparn. Blanda och klicka sedan ut på plåt och grädda i mellan 8-10 minuter, passa på slutet för det går fort! Ta ut ur ugnen och lägg på ett ugnsgaller så svalnar det ganska snabbt samt att de blir någorlunda hårda. Som sagt de passar ypperligt att äta till frukost som de är och som en vanlig macka. Jag brukar bre på smör, philadelphia och ha lite skinka på, gott!

3 kommentarer:

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Vad smidigt. Kan tänka mig att de är goda till soppa. :-)

Mitt liv som fru L sa...

Erika: Jaa verkligen. Jättegoda till soppa men även till frukost eller myssnacks. Jag åt två till frukost!

Kram C

Unknown sa...

Gud vilka goda! Måst göra sådana! Tack för ett bra recept! :)
//Lana