torsdag 7 juni 2012

Basilika & fetaostkräm!


Dagens middag: Kyckling, grillspett med svamp, rödlök, zuccini, paprika.
Baconlindad sparris, smör och Basilika & fetaostkräm! Det smakade ljuvligt :)
Dagens middag var galet god, tur att det blev två små bitar kvar av kycklingen, perfekt ha i en äggwrap i morgon! Det var första gången vi provade baconlindad sparris och det var väldigt gott. Jag förkokade sparrisen några minuter innan de åkte på grillen. Vet inte om det är nödvändigt men jag var osäker så jag gjorde så. Jag älskar den här årstiden när grillen går varm både till lunch och middag, det är ju bara så gott! Sen känns det fräscht på något sätt, jag älskar grillade grönsaker så jag saknar verkligen inte potatis alls. 

Basilika & fetaostkräm   2-3 port
1/2 kruka färsk basilika
1 liten vitlöksklyfta
1/2 pkt fetaost
1 dl creme fraiche
1 msk philadelphia ost
1 msk olivolja
1 tsk honung (kan utelsutas)
peppar.

Lägg allt i en matberedare och kör till önskad konsistens. Låt stå kallt ett tag innan servering så smakerna hinner sätta sig. Passar till kyckling, fisk och kött! Jättegod och fräsch sås!


Kram C

3 kommentarer:

Unknown sa...

Allt ser så otroligt gott ut! Mums! Speciellt sparrisen! Det måste jag prova nästa gång vi grillar! :)
ha en toppen fredag!
Kram
//Lana

Mitt liv som fru L sa...

Lana: Det var jättegott, prova sparrisen du, du kommer gillat!

Ha en trevlig helg!

Kram C

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Mmm... låter väldigt gott.