torsdag 21 juni 2012

Coleslaw

Det finns nog hur många recept på denna goda röra, detta är mitt! :)


Coleslaw          4 port
400 g vitkål
100 g morot
2 dl creme fraiche
1/2 dl majonäs
1-2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk honung (kan uteslutas)
salt o peppar


Riv vitkål och morot på det grövsta rivjärnet på din matberedare eller på vanligt rivjärn. Blanda sedan ihop creme fraiche, majonäs, vitvinsvinäger, honung. Smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt ett par timmar om det går, annars går det ypperligt att äta på en gång! Honungen kan uteslutas om det triggar igång sötsuget. Jag triggar inte på honung i små mängder när det är nerblandat i mat. 
Denna röra är gott till det mesta, vad jag ska ha till den får Ni se i kväll!
För mig är detta ett bra sätt att få i mig vitkål som annars inte är någon favorit
hos mig.
Vad ska Ni hitta på i Midsommar?
Vi ska bara ta det lugnt, jag har haft ganska så ont i kroppen ett par dagar och inte känt mig så pigg. Det blir nog en hel del grillning skulle jag tro, om det inte regnar förstårs ;)


Kram C

3 kommentarer:

Unknown sa...

Gott!!

Här blir det en lugn midsommar med mkt vila, hoppas på grillväder!! Fast grillat blir det nog ändå vilket väder det än blir, sambon är inte kinkig vid grilen ;)

Unknown sa...

Coleslaw är alltid gott, stri favvosallad hos alla i vår familj!
Vi ska först åka till midsommarfirandet där jag ska spela/kompa på piano en tjej som ska leda olika lekar... efter det lilla "jobbet" ska vi till ett ställe där många familjer ska ha ett firande där alla har med sig mat och dryck... det ska bli faktiskt första gången vi ska fira svensk midsommar "på riktigt". Jag har gjort en LCHF-paj (ska skriva om det, kanske imorgon)...
Ha en fin och lugn midsommar!
Kram
//Lana

Mitt liv som fru L sa...

Låter som att Ni båda kommer få en toppen Midsommar!

Kram till er båda
C