Önskar jag ett Gott Nytt År! Jag hoppas att Ni alla får en fin dag/kväll med era nära och kära!
I det Lindbergska hemmet ska vi ha en lugn kväll. Lillasyster kommer hit, I ska vara nerdrogad (pga dessa jäääävla smällare, grrr). Vi ska äta Tacos och mina goda chicken nuggets, med en massa goda tillbehör! Och som tradition kollar vi ALLTID på filmen Ogifta par - en film som skiljer sig. Så här blir det inget partajande...Å lika glad är jag för det, men gladast är nog Pingvinen ;)
Vad ska Ni hitta på?
Vad ska Ni äta?
Kram C
måndag 31 december 2012
lördag 29 december 2012
Tänk om...
Det är precis det jag tänkt sen branden. Tänk om. Det hade kunnat gått så jävla illa, men nu gjorde det inte det. Trots det kan jag inte sluta tänka på, tänk om.
Nästan varje natt sedan branden gråter jag, både av lättnad men också av en tomhet. Jag tänker på allt som för alltid är borta. Tavlor, foton, mammas fina saker, allt som gjorde mina föräldrars hem till deras...det saknar jag. Det kommer aldrig blir som det förut var, aldrig någonsin.
Men mest tänker jag på att min mamma hade kunnat skadats allvarligt, i värsta fall dött. Det är det jag tänker på nätterna, å då gråter jag.
Kram C
Gårdagens och ett tips
Gårdagens middag blev en fullträff, galet gott! Kycklingfilè kryddad med peppar och Santa Marias chicken & steak. Parmesan & ädelostsås och en fräsch sallad med romansallad, gurka, tomat, purjolök, fetaost och lite balsamico, mums!
Parmesan & ädelostsås 3-4 port
1 dl parmesan
70 g ädelost
1 dl grädde
1/2 dl creme fraiche
1/2 dl steksky, kan uteslutas
salt o peppar
Blanda allt i kastrull förutom steksky, salt och peppar. Låt koka upp och sjud på låg värme 5 minuter. Smaka av med lite salt och peppar. Ha i stekskyn från när du stekt kycklingen, servera! Det kan se ut som lite sås till 3-4 port, men såsen är väldigt mastig och mättande!
Bara ett litet tips på en vanlig lördag: Köp mandelmjöl på Lidl!
Nu ska Fru L sova!
Kram C
Parmesan & ädelostsås 3-4 port
1 dl parmesan
70 g ädelost
1 dl grädde
1/2 dl creme fraiche
1/2 dl steksky, kan uteslutas
salt o peppar
Blanda allt i kastrull förutom steksky, salt och peppar. Låt koka upp och sjud på låg värme 5 minuter. Smaka av med lite salt och peppar. Ha i stekskyn från när du stekt kycklingen, servera! Det kan se ut som lite sås till 3-4 port, men såsen är väldigt mastig och mättande!
Lidl kan man minsann lita på! Både billigare och mer finmalet än Icas och Lchf-butikens sorter! |
Nu ska Fru L sova!
Kram C
Etiketter:
Fru L tipsar,
Kyckling,
LCHF,
Sallader,
såser/röror,
Tips
torsdag 27 december 2012
En av favoriterna...
...Ägghalvor med majonäs, räkor och dillvippor! |
Hur har er jul varit?
Jag är glad att julen är över, bitvis var den bra och bitvis var den jobbig och sorglig. Julen var inte som den brukar...och det gör ont inombords när jag tänker på det.
Nu ser jag fram emot Thailand, som jag längtar! På fredag är det exakt 3 veckor kvar tills vi åker...Woop woop ;)
Pingvinen ska jobba i morgon (jeeeses så skönt) orkar inte med karln fler dagar nu...hehe ;) Nädå, så farligt är det inte! Älskar min Pingvin till månen och tillbaka men ibland går han mig på nerverna! I morgon ska jag städa lite och mysa med I tätt intill mig under täcket, längtar <3
Kram C
måndag 24 december 2012
Fru L önskar GOD JUL
I önskar också God Jul! Nejdå, han avskyr inte alls sina julkläder ;) |
Den här tomten har nog haft en hård dag, kanske blivit lite på pickalurven? ;) Eller så är det så att en viss hund ätit lite på honom...hehe :D |
Kram C
söndag 23 december 2012
Sill och stjärnor
Här inne har det inte varit mycket aktivitet, men ett inlägg innan Julafton får det allt bli! I det Lindbergska hemmet har det skalats räkor, kokats ägg, gjort sill och bakat...fullt upp med andra ord.
Tänkte ge er receptet på en av mina favoritsillar...
Sillröra
1 pkt 5-minuters sill
2 hårdkokta ägg
15 cm purjolök
1 rödlök
1.5 dl creme fraiche
2-3 msk kaviar
1 msk dill
peppar
Blanda först creme fraiche, kaviar, dill och peppar i en bunke. Finhacka sedan äggen, purjon och rödlöken, blanda i hop allt. Finhacka tillsist sillen i små kuber och blanda ihop med de övriga ingredienserna. Låt stå i kyl minst 6 timmar innan servering, gärna över natten! Ät och njut :)
Äppelsill
1 pkt 5-minuters sill
1 rött juläpple, gärna svenskt
1.5 dl creme fraiche
2 tsk curry
2 tsk honung (kan uteslutas)
peppar
Blanda creme fraiche med curry, honung och peppar. Finhacka äpplet och blanda ner det, och skär sillen i 1 cm stora bitar. Blanda och låt även denna sill stå lika länge i kylen!
Jag hoppas att Ni inte stressar ihjäl er utan njuter av god mat, fint sällskap och en massa mys! Det ska i allafall jag göra :)
Kram C
Tänkte ge er receptet på en av mina favoritsillar...
Sillröra
1 pkt 5-minuters sill
2 hårdkokta ägg
15 cm purjolök
1 rödlök
1.5 dl creme fraiche
2-3 msk kaviar
1 msk dill
peppar
Blanda först creme fraiche, kaviar, dill och peppar i en bunke. Finhacka sedan äggen, purjon och rödlöken, blanda i hop allt. Finhacka tillsist sillen i små kuber och blanda ihop med de övriga ingredienserna. Låt stå i kyl minst 6 timmar innan servering, gärna över natten! Ät och njut :)
Äppelsill, en ny variant för i år! |
1 pkt 5-minuters sill
1 rött juläpple, gärna svenskt
1.5 dl creme fraiche
2 tsk curry
2 tsk honung (kan uteslutas)
peppar
Blanda creme fraiche med curry, honung och peppar. Finhacka äpplet och blanda ner det, och skär sillen i 1 cm stora bitar. Blanda och låt även denna sill stå lika länge i kylen!
Fru L klar för julmys med familjen, med stjärnor och allt i öronen...Är det Jul så är det! Notera också att jag sminkat (!!!!!!!) mig...om det nu syns ;) |
Kram C
tisdag 18 december 2012
I like
En försenad 30-års present! Behöver jag säga att jag gillar den? Mateus och allt ;) I bakgrunden kan Ni se min adventsljusstake som min farfar gjort, så fin! Gillart :)
Gårdagens middag blev sååå god...
Panerad kolja, smörkokta ärtor (som jag alltid måste ha) och en supergod sås!
Citronsås 2 port
1 dl creme fraiche
2 msk finhackad citrontimjan
skal från 1/2 citron
salt o peppar
Blanda alla ingredienser och låt stå kallt en stund innan servering!
Kram C
Gårdagens middag blev sååå god...
Panerad kolja, smörkokta ärtor (som jag alltid måste ha) och en supergod sås!
Citronsås 2 port
1 dl creme fraiche
2 msk finhackad citrontimjan
skal från 1/2 citron
salt o peppar
Blanda alla ingredienser och låt stå kallt en stund innan servering!
Kram C
Etiketter:
Fisk,
Glädje,
Grönsaker,
såser/röror
måndag 17 december 2012
Provat nytt
I helgen provade jag shiratakinudlar för första gången och jag måste säga att de var jättegoda. I sig smakar det inget, men kryddar man ordentligt smakar det ljuvligt. Förresten så smakar ju inte äggnudlar eller glas/risnudlar mycket heller...Jag tänker absolut använda dessa igen, om inte annat för att få lite variation!
Jag började med att skölja shiratakinudlarna i kallt vatten, ordentligt. Jag strimlade morot, vitkål, purjolök, vitlök, grön spetspaprika. Jag började med att fräsa på grönsakerna i smör, sen i med nudlarna, jag kryddade med soja, tabasco och peppar. När allt fräst klart och fått fin färg, hällde jag över ett vispat ägg och rörde runt tills ägget "smulat" sig i grönsakerna och nudlarna. Sist i med räkorna, sen på med limesaft och grovt hackade jordnötter. Detta är så gott! Limesaften och nötterna gör rätten fulländad, det förhöjer smakerna ännu mer. Limesaften måste jag ha i annars smakar det inte pad thai. Och citron går inte...Nästa gång ska jag ha i mer vitlök och ev, krydda med lite sweet chili sås. Nudlarna var kanongoda och smakade precis som vanliga nudlar. Så tummen upp :)
Kram C
Det fick bli en Pad thai med räkor...nejdå, jag längtar inte alls till Thailand ;) |
Kram C
fredag 14 december 2012
Hej mitt vinterland
God och näringsrik frukost! Omelett på två ägg, gula tomater och parmesan. Och lite salladsärtor till, mums :) |
Älskar att titta på granar och träd vars grenar hänger ner av snön...så vackert |
Träden speglar sig i solens strålar... |
Mycket snö är det...det tycker i allafall I |
Älskar denna bild...min fina prins <3 |
I spanar... |
Här skulle man bo, vilken idyll! |
I sitter och väntar vid den ursprungliga stigen, han vill inte gå i den andra...jag fick locka med godis innan han kom...haha, sötnosen! |
Kram C
onsdag 12 december 2012
Iiiiiiiii då var det bokat
currykycklinggryta/soppa med massa gott i toppad med kokosflingor! |
Vi ska åka till Khao lak och bo vid Bang niang stranden...som tydligen är 1 mil (!!!!!) lång. Vi åker den 18 januari och blir borta i 2 veckor. Som jag längtar till värmen, stränderna, vattnet, maten och hela kittet, allt som hör Thailand till :)
Det var därför det inte helt otippat blev en kryddig currykyckling gryta till middag idag. Jag kan säga att detta behövde vi, framför allt jag som är sååå trött och matt fortfarande...
Currykycklinggryta 4-5 port
600g kycklingkött
2 gula lökar
1 burk vattenkastanjer
spenat
vitkål
röd currypasta
curry
mandelsmör
2 burkar kokosmjölk
1 buljongtärning plus lite vatten
kokosfett
kokosflingor
salt o peppar
Grovhacka ena löken och fräs på den i en gryta med en rejäl dutt kokosfett. I med vattenkanstanjer och krydda med currypasta och curry. Ha sedan i kycklingköttet och och låt allt fräsa på och få ordentligt med färg. Ta i en rejäl klick med mandelsmör och i med en buljongtärning (valfri sort) plus vatten och kokosmjölk. I med spenat, salta och peppra. Låt allt koka 10 minuter.
När grytan kokat klart, smaka av med mer kryddor. Grovhacka den andra löken och vitkål, ha i och rör runt. TA grytan från plattan...Det är så gott när löken och vitkålen fortfarande är krispig! Servera grytan som en soppa eller ihop med blomkålris, toppa med kokosflingor. Detta är gudagott :) Grytan är helt mejerifri!
Kram C
tisdag 11 december 2012
Loppisfynd
Söta små kryddburkar som jag fyllt med mina sockerfria kryddor från Spirea |
Söta sockerskålar som även kan användas till ljuslyktor! |
Dessa två har jag serverat kalla såser eller riven ost i... |
Kram C
Husman och Hult
Svärmors köttbullar, löksås och isbergssallad, salladsärtor, gula tomater toppad med solros och pumpakärnor! Samt en dressing på olivolja och balsamvinäger. |
Hult säteri inbäddad i skog och massa snö, vackert! |
Träd i vinterskrud... |
Kram C
Etiketter:
Grönsaker,
Kött,
LCHF,
Sallader,
såser/röror
måndag 10 december 2012
Äntligen!
Japp, nu kan jag lägga upp bilder! Jag redigerade bildens storlek innan jag la upp den i bloggen och då funkade det! Jippie :)
Som Ni ser har vi fått en hel del snö, men jag älskart! Och lagom till Jul, det blir allt lite mer stämning när det är vitt på backen.
Tänkte tipsa er om ett gott kvällsnacks: Tunt skivade äpplen och sen på med massa ekologiskt jordnötssmör, det är sååå gott! Så om Ni tål/klarar att äta äpplen utan att få sug, prova detta!
Jag återkommer senare med dagens middag...husman blire!
Kram C
Som Ni ser har vi fått en hel del snö, men jag älskart! Och lagom till Jul, det blir allt lite mer stämning när det är vitt på backen.
Tänkte tipsa er om ett gott kvällsnacks: Tunt skivade äpplen och sen på med massa ekologiskt jordnötssmör, det är sååå gott! Så om Ni tål/klarar att äta äpplen utan att få sug, prova detta!
Jag återkommer senare med dagens middag...husman blire!
Kram C
söndag 2 december 2012
Första advent och fortfarande trött...
Här händer inte mycket, typ inget. Jag går med I på dagarna, jag sover, jag lagar middag sen kollar jag på film. That`s it, något annat orkar jag inte.
Det har varit nostalgi på hög nivå när det gäller filmerna jag sett: Big, Splash, Roxanne, Tootsie och Stekta gröna tomater. Har ni sett någon av dessa?
Tänk att det redan är första advent, tiden går sjukt fort. I det Lindbergska hemmet är det inget pyntat än, ingen av oss orkar det. Ska försöka orka städa i morgon och plocka fram advents grejer...ska också plocka ihop lite juldukar och julpynt så mina föräldrar har något att pynta sin lägenhet med.
Annars så har vi liiite planer på en Thailand resa i januari, men vi har inte bestämt om vi vill lägga alla våra sparpengar på en resa...men det vore ju väldigt skönt å andra sidan! Hmm vi får se hur det blir.
Nästa lördag ska jag och maken på vårt första julbord, ska bli gott och mysigt! Ser fram emot det mycket! Det blir på Hults säteri en gammal gård som lagar all mat ifrån grunden och med lokala råvaror, det gillas skarpt!
Ta hand om er och era käraste!
Kram C
Det har varit nostalgi på hög nivå när det gäller filmerna jag sett: Big, Splash, Roxanne, Tootsie och Stekta gröna tomater. Har ni sett någon av dessa?
Tänk att det redan är första advent, tiden går sjukt fort. I det Lindbergska hemmet är det inget pyntat än, ingen av oss orkar det. Ska försöka orka städa i morgon och plocka fram advents grejer...ska också plocka ihop lite juldukar och julpynt så mina föräldrar har något att pynta sin lägenhet med.
Annars så har vi liiite planer på en Thailand resa i januari, men vi har inte bestämt om vi vill lägga alla våra sparpengar på en resa...men det vore ju väldigt skönt å andra sidan! Hmm vi får se hur det blir.
Nästa lördag ska jag och maken på vårt första julbord, ska bli gott och mysigt! Ser fram emot det mycket! Det blir på Hults säteri en gammal gård som lagar all mat ifrån grunden och med lokala råvaror, det gillas skarpt!
Ta hand om er och era käraste!
Kram C
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)