400 g fläskfilè
2.5 dl grädde
1 dl creme fraiche
1/2 buljongtärning plus 1.5 dl vatten
Skal från 1 citron
Saften från en 1/2 citron
1 dl finhackad basilika
2 st schalottenlök
salt o peppar
smör el kokosfett till stekning
Fräs på fläskfilèn i smör el kokosfett tills det fått färg, salta och peppra. Under tiden hacka lök och riv citronskal. När köttet fått ordentligt med yta lägg över det på en tallrik. Ha i lite mer fett i pannan och stek på löken, ha i buljongtärning och vatten, låt koka in någon minut. Ha sedan i grädde, cremefraiche, citronskal och pressa över citronsaften. Salta och peppra om det behövs, rör runt och ha i köttet igen, låt puttra i 10-15 minuter och till sist i med basilika precis innan servering!
Grytan är så där syrlig och fräsch, jag åt den tillsammans med blomkålsris men det kom inte med på bilden! Prova detta nu! :) |
Kram C
2 kommentarer:
Mmm... den grytan låter supergod. Spar receptet.
Erika: Gör det! Det var verkligen kanongott :)
Kram C
Skicka en kommentar