Krispig sallad, het/syrlig lax och örtig sås...kan knappt bli smaskigare :) |
Het limelax 2 port
2 bitar lax a`150 g
1 rågad tsk sambal oelek
1 lime (saften)
smör
Sätt ugnen på 175g och smörj en form med smör. Ta en liten skål och pressa limesaft i den och blanda med sambal olek. Pensla på marinaden över laxen. Stek i mitten av ugnen 15 minuter. Ta ut laxen och låt den svalna. Ställ sedan in den i kylskåp, tills ni ska äta.
Perfekt stekt lax som bara föll isär...! |
Örtsås 2 port
1 dl creme fraiche
1 rågad msk majjo
50 fetaost
1 lime (skalet)
1 dl färska örter, jag tog basilika, rosmarin, persilja och timjan
salt o peppar
Blanda creme fraiche och majjo, tillsätt smulad fetaost och lime. Finhacka örterna och blanda väl, smaka av med salt och peppar. Såsen går givetvis att göra mejerifri, använd i så fall bara majjo och uteslut creme fraiche. Jag använder alltid fetaost som är gjord på får och getmjölk.
För lite piff, basilika på toppen! |
Till laxen och såsen fick det bli tunt skivad morot och gurka samt gul och röd paprika...fräscht!
Förhoppningsvis sitter jag och Pingvinen och äter en långfrukost och njuter av semestern i detta nu! Idag ska vi nog gå på bio och se "Hur många kramar finns det i världen"! Vad ska Ni göra?
Ha en toppen lördag!
Kram C <3
6 kommentarer:
mmmm denna marinad måste jag testa!!!
Hur mkt saft blir det ur en lime? jag har nämligen lite saft på flaska som jag vill använda upp.....
Ikväll....tja ingen aning blir nog lugnt då jag jobbar imorgon oxå
Kjaaam <3<3<3<3<3
Den måste jag prova!!! Lät (och såg) kanon ut!
Kram/M
Riktigt mumsigt ser det ut :) njut av semestern! Kram
Bruttan: Kanske 1-2 msk max...har inte koll...men något sånt ;)
Kjaaaam C <3<3<3<3<3<3
Jag älskar lax! Ser jättegott ut.
♥♥♥
Den här rätten hamnar på matsedeln nästa vecka! :-)
Skicka en kommentar