Jag bakade ett LCHF-rostbröd igår, det var ett recept som jag hittat på nätet och som jag nu gjort om lite. Jag tycker att ni som kör med LCHF verkligen ska prova detta. Åt två skivor till frukost med smör, phillaost och salami, jättegott var det!
LCHF- rostbröd c:a 20 skivor
1.5 dl mandelmjöl
1.5 dl kokosnötsmjöl
6 dl riven ost
7 ägg
3 tsk bakpulver
2.25 msk fiberhusk
9 msk bakepro
Blanda de torra ingredienserna ha sedan i äggen och osten. Rör noga och låt stå 10 minuter. Häll smeten i en bakplåsklädd 1.5 liters brödform, jämna till ytan med en blöt sked. Grädda i 225 grader i 20 minuter, lägg sedan på folie de sista 10 minuterna så att ytan på brödet inte bränns. Efter 10 minuter stänger du av ugnen men låt brödet stå inne på eftervärmen c:a 10-15 minuter. Ta ut och låt svalna under bakduk. Vill du ha en krispigare yta på brödet låt svalna utan bakduk. Skär i skivor och frys in, jag fick det till 18 skivor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar