måndag 9 april 2012

Snabb och enkel korvgryta!

Denna rätt går på två röda att tillreda, vilket är toppen när man som jag inte alltid vill stå i köket länge och laga mat! Rätten blir väldigt god om man tar en kryddigare/starkare och köttigare korv tex kabanoss men även vanlig korv, kombon blir väldigt god tycker jag!

Korvgryta

4 port

600 g korv, jag tog hälften kabanoss med 78% kötthalt sen "vanlig grillkorv" från Robertssons.
1 gul lök
1 röd paprika
1 orange paprika
1.5 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1/4 köttbuljongtärning + 3/4 dl vatten
3 dl grädde
salt o peppar
smör

Skär korven i lagom stora bitar och stek i smör, hacka lök och paprikorna. När korven fått ganska mycket färg låt det var kvar i pannan med skjut de åt sidan och ha i löken och paprikan. Fräs på det och blanda sedan ihop allt. I med paprikpulvret och vitlökspulvret, buljongtärningen, vattnet, grädden samt salta och peppra. Låt koka ihop i c:a 5 minuter, smaka av om det behövs kryddas på mer. Under tiden steker du på fint strimlad vitkål eller blomkålsris!

1 kommentar:

Anonym sa...

Låter gott:)
Och nyttigt med lchf