Dagens lunch bestod av lite plock/sallad: Räkor, sallad, paprika, gurka, solros och pumpafrön, macadamianötter och majonäs kryddad med persilade! |
Nu på eftermiddagen har jag gjort en massa kryddsmör, närmare bestämt 4 stycken. Nu ligger allt i frysen, bara att ta fram när man blir sugen! Gott att lägga på en bit kött, fisk, kyckling, men också väldigt gott att steka tex vitkål, zuccini eller blomkål i dessa smör. Eller varför inte lägga på smör på ugnsrostade grönsaker...Steka på köttfärsen till köttfärsåsen...Listan kan göras lång!
Timjan & tomatsmör
150 g smör
3 msk timjan
2 msk tomatflakes/soltorkade tomater
salt
Rosmarin & vitlökssmör
100 g smör
2 vitlöksklyftor
2 msk rosmarin
salt
Persilja och chilismör
100 g smör
3 msk persilja
2 tsk chili ancho/chilipulver eller fryst/färsk chili
salt
Dragon & honungsmör
100 g smör
3 msk dragon
1-2 tsk honung (kan uteslutas)
peppar
Bara att blanda alla smören var för sig i en matberedare och klicka ut på plastfolie, forma till en korv och lägg i kylen. När smöret blivit kallt och hårt, skär det i skivor och lägg i frysen.
Från vänster: Timjan & tomat, Rosmarin & vitlök, Persilja & chili och Dragon & honungsmör! |
"Happiness is so hard to find. Once you find it, you better hang on tight or you loose it"
Kram C
7 kommentarer:
A, kryddsmör är toppen att hitta i frysen! Förgyller vilken köttbit som helst!
Periodvis äter vi det jämt och ibland glömmer jag bort hur enkelt det är att röra ihop ett smör...
Kram/M
Monkan: Jag är likadan...I perioder äter jag bara smör/majonäs/avokado som fett sen är det bara grädde och creme fraiche! Det bästa är väl att variera sig!
Kram C
Mums, mums, mums! Vilka goda! Nu blir jag lite fundersam på vilket kryddsmör jag ska göra på onsdag... du har så många goda varianter! :)
Ha en underbar dag!
Kram kram
//Lana
Visst blev majjon smaskig m persilade!
Jag borde verkligen ge mig ut till min akryddor och skörda och varför inte passa på och göra kryddsmör då oxå....jaja har liiite andra planer men imorgon kanske ;)
Lana: Du får lotta om vilket du ska göra ;) Ha en underbar dag du med! <3
Annica: Ja, majjon blev jättegod med persilade, tänk att man kan variera majjon så mycket med olika kryddningar! Bara ut och skörda! ;)
Kraaaaaaaaaaaaamisar till er båda fina <3
C
Ååååå vilket bra tips till LCHF mat!!!! TACK!
Fnulan: Välkommen till min blogg! Ja, kryddsmör är kanon LCHF mat!
Kram C
Skicka en kommentar