måndag 3 september 2012

Mandeltorsk

Idag provade jag på ett nytt recept som jag hittat hos Fröken Nilssons kök. Mandeltorsk, det har jag inte ätit på många år. Jag vet att min morfar lagade detta ganska ofta, jag minns att jag älskade den rätten. Nu går det alltså alldeles utmärkt att laga den på LCHF-vis! Jag använde dubbelt så mycket smör och mandelmjöl,vilket blev för mycket. Så det måtten Ni får nu är på hälften, vilket jag tror blir med lagom.

Mandeltorsk              4 port

400 g torskrygg el vanlig torskfilè/torskblock
50 g smör
1 dl mandelmjöl
mandelspån
salt o peppar

Sätt ugnen på 175 g och smörj en ugnsform, lägg i torsken. Smält smöret och tag det från plattan, tillsätt mandelmjöl, salt och peppar. Bre det på torsken och stör över mandelspånen. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter. Blir mandeln för bränd innan fisken är klar lägg över lite folie. 
Servera med en god sallad och varför inte blomkålsmos, det ska jag prova nästa gång!
Jag åt torsken ihop med en sallad på paprika, salladsmix och avokado för
extra fett! Gott :)
"Hope is faith holding out it`s hand in the dark of the night"

Kram C


7 kommentarer:

Sonja Kidron sa...

Mmm, så gott med mandel och fisk! :)

Mitt liv som fru L sa...

Sonja Kidron: Välkommen hit! Vad kul att du kommenterar här i min blogg :)

Ja, detta var så gott! Mandel och fisk är en god kombo, prova vettja!

Kram C

monkan sa...

Å, fiskrecept behövs alltid!
Kram /M

ryskadockor sa...

Det är ju supergott! Den här fisken ska jag ha till nästa veckas matsedel! :)
Ha en toppen dag!
kram kram
//Lana

fröken nilssons kök sa...

mmmm nu blir jag allt sugen på denna fisk igen...men inte idag för det blir visst smörgåstårta igen......

Mitt liv som fru L sa...

Annica: Du kan ju inte läska med smörgåstårta ju ;)

Kram C

Mitt liv som fru L sa...

Lana: Gör det, du kommer inte ångra dig! Mandelfisken är bara sååå god!

Monkan: Nä, fiskrecept kan man inte ha för många av!

Kram C <3