Köttfärsås 4-5 port
500-600 g färs, jag hade fläskfärs
70 g persilja &chili smör eller vanligt smör/kokosfett och chilipulver/färsk chili
2 dl purjolök
2 dl färsk persilja, fryst går bra
2 msk tomatpurè
3-4 soltorkade tomater i olja
2 tsk vitlökspulver
2 tsk oregano
500 g krossade tomater
2 dl vatten (för att skölja ur tomatburken/förpackningen
1 påse babyspenat (65 g)
salt o peppar
Jag började med att fräsa på färsen i hälften av persilja & chili smöret i gryta. Jag saltade och pepprade och såg till att all färs blev genomstekt. Under tiden hackade purjolök, persilja och soltorkade tomater. När färsen var genomstekt la jag över den på ett fat, och fräste hade i resten av smöret ihop med purjon, sen i med persilja och soltorkade tomater, färsen, vitlökspulver, oregano och tomatpurè. Jag stekte på allt en stund så att färsen fick färg och en yta av alltihopa. Sen hade jag på krossade tomater och vatten plus lite mer salt och peppar. Jag kokade köttfärsåsen i ca: 30 minuter på svag värme. Precis innan servering hade jag i spenaten! Klart :)
Till köttfärsåsen hade jag smörstekt vikål och ost (ej med på bild) Supergott blev det! |
3 kommentarer:
Mums, mums! Nästan så att jag blev hungrig och sugen på din köttfärssås! Tur att jag ska gå och lägga mig nu! :)
Kram kram
//Lana
Vad gottigt! :)
Mejerifritt är det ju inte riktigt med smör i, inte om du är väldigt känslig, eller kör helt strikt mejerifritt. Är du inte jättekänslig brukar du däremot kunna tåla det ändå. :)
Hoppas du får sova riktigt gott och får en fin tisdag!
Kram
/ Sonja
Sonja Kidron: Jag är själv inte känslig mot smör...Jag ser många bloggare som skriver att rätterna de gör är mejerifria och sen steker de i smör och har smör till maträtten, det var mest därför jag undrade! Även fakir tillåter ju smör och det är ju strikt...Aja, skitsamma! Jag kallar det mejerifritt för att jag utesluter grädde och creme fraiche! Jag var mest nyfiken bara :)
Hoppas du också får en fin tisdag!
Kram C
Skicka en kommentar