Såhär fina blev de efter lång tid i ugnen, jag rensade kycklingen och vi åt den ljummen med en sås gjord på skyn...Kycklingen funkar ju också perfekt till en picknick, precis som den är! |
Till kycklingen gjorde jag snabbaste tillbehöret, så gott blev det till. Jag gillar inte kokt blomkål men stekt går bra!
Istället för att riva blomkålen så skivade jag den tunt ihop med grön paprika, jag stekte det i smör och saltade och pepprade. Ett bra alternativ om man är trött på kokt blomkålsris... |
Detta blev helt magiskt gott med en fräsch smak av citron och timjan, både från kycklingen och såsen! |
Idag står det nog fisk på menyn, men jag vet inte än vad jag ska göra med den. Annars är jag just nu galet sugen på löksill, gräddfil, gräslök och kokta ägg! Hmm får se vad det blir...
Nu: Promenad innan regnet kommer...
Kram C
3 kommentarer:
Ser gott ut! Jag gör alldeles för sällan kyckling med benen kvar trots att det ofta blir saftigare kött. Köper oftast bara filéer nu för tiden. Vi åt också kyckling idag, fileér toppad med fetaost/soltorkadtomat/basilikakräm. Hade också stekt blomkål till !!
=)
Mmm... så gott! Himla roligt, för jag har också kyckling i ugnen just nu, fast lår som jag marinerad i olja, citron och grillkrydda! :)
ha en toppen kväll!
Kram
//Lana
Maria: Jag är likadan, köper alltid bara fileèr, men när vi handlade sist såg jag hur mycket billigare det är med kyckling med ben...och som du säger mycket saftigare! Blev sugen på din kyckling nu...Mmm :)
Lana: Jag ska prova med grillkrydda nästa gång! Låter hur gott som helst :)
Kram till er båda!
C
Skicka en kommentar