torsdag 20 september 2012

Lite bättre

Idag känns det lite bättre, och det beror nog på att Pingvinen varit hemma sedan lunch idag. Vi drog i väg och handlade lite, bla hade de billig...
...paprika, 17kr/kg som hittat! Jag hackade ner all paprika och la i påsar
som jag la in i frysen. Smidigt :)
Till middag blev det paj, och äggstanningen gjorde jag bara på ägg och majonäs som jag sett hos Lana.Och det blev faktiskt minst lika gott som att göra äggstanning på ägg och grädde...Pajskalet gjorde jag efter mitt vanliga recept, plus att jag hade i färsk timjan i degen, supergott blev det!

Köttfärspaj                          4 port

Pajdeg:
1,5 dl mandelmjöl
3/4 dl kokosnötsmjöl
1 msk fiberhusk
1 msk pofiber
1 tsk salt
1 ägg
50 g smör
2 msk färsk timjan

Sätt på ugnen på 200 g. Hiva ner alla ingredienser ovan i matberedare, kör tills allt blandat sig till en boll. Tryck ut degen i en smord form (22 cm). Grädda pajskalet i mitten av ugnen 7-8 minuter.

Fyllning:
3 dl köttfärsås el köttfärs kryddad med valfria kryddor
2 dl parmesan
5 ägg
1,5 dl majonäs
salt o peppar
Fyll det förgräddade pajskalet med köttfärsåsen och strö över parmesan. Vispa ägg och majonäs, salta och peppra. Häll äggstanningen över pajen och grädda i 25-30 minuter.
Pajen ihop med en grönsallad gjord på isbergssallad, gurka, tomat och grön
paprika samt avokado!
I några dagar nu har jag druckit citronvatten till maten. Hade nämligen en citron över som jag använt skalet till en annan rätt, jag hällde upp en kanna med 1.5 liter vatten och pressade saft från en hel citron. Det är verkligen jättegott, mycket godare än när man skivar ner citron i vattnet. Prova! Om Ni inte redan gjort det ;) 

Kram C

7 kommentarer:

Sonja Kidron sa...

Vad härligt att det känns lite bättre!

Och vilket smart sätt att köpa mycket paprika och frysa in, det har jag faktiskt aldrig tänkt på att man kan göra! Säkert toppen till typ gryta eller paj... när paprikan ändå blir "mjuk" och "kokt"...!

Ha en riktigt härlig fredag och var rädd om dig!
Kram
/ Sonja

monkan sa...

Vad skönt att det känns lite bättre!
Paj är så gott, jag är så slö så jag gör ingen pajdeg utan smörjer bara formen rejält och sedan i med allt.
Trevlig helg!
Kram/M

Unknown sa...

Vad kul att du gillade äggstanning med majonnäs!
vad skönt att det känns bättre! Ja, det finaste sällskapet betyder ju såååå mycket!
Kram vännen! <3

Anonym sa...

Tack för toppentips på paj, fryst paprika? Går det alltså att frysa in paprika? Vad använder du den till sedan? I maträtter?

Unknown sa...

Hej hej igen!
Här kommer svar på din fråga:
Jag har inte provat stevia, och vill faktiskt inte göra det... det skrivs att den har en lätt lakritssmak och jag har jättesvårt frö den smaken, kan t.o.m. få huvudvärk av den...
Vi ska åka till Phuket, där vår barndomskompis bor. Det är hon som bjuder oss! Vi behöver betala bara flygbiljetter! Såååå lyxigt! :)
Ha en fin söndag du med!
Kram kram

Mitt liv som fru L sa...

Diet and the city:Välkommen hit! Självklart går det bra att frysa ner skuren paprika! Jag kan tex ta fram det om jag ska ha det i en gryta, köttfärsås, paj, eller bara stekt rätt upp och ner med andra grönsaker...Visst det blir lite mer vattnigt än färsk men det funkar fint! Jag brukar även köpa purjolök och hacka och frysa ner när den är billig!

Kram C

Mitt liv som fru L sa...

Lana: Nu blir jag ännu mer avis ;) Vi har också lite lösa planer på att dra till Phuket igen, men jag är orolig för att hur det ska gå med maten. Det är ju mycket socker, lite fett i Thaimaten...Aja, det löser sig väl!

Kram C