torsdag 16 augusti 2012

Fiskbiffar

Har precis ätit mat och ska snart åka iväg och handla, men jag hinner få i väg ett inlägg innan dess!
Fiskbiffarna som Ni ska få receptet på är mejerifritt. 

Fiskbiffar               2 port

200 g lax
100 g torsk
1 äggula
1 tsk fiberhusk
2 msk färsk citrontimjan
salt o peppar
Lägg alla ingredienser i en matberedare. Kör tills allt blandar sig och blir till en jämn smet. Ställ in i kylen 30 minuter så smeten stelnar lite. Det går att steka på biffarna direkt om tiden är knapp!
Klicka ut smeten med blöt sked direkt ner i stekpannan och platta till lite. Det går att forma finare biffar med händerna men jag orkade inte kladda ;) Stek på medelvärme ungefär 2-3 minuter/sida. Stek inte för länge, då blir de gummiaktiga i konsistensen.
Till skivade jag blomkål och röd paprika som jag stekte i sambalsmöret som jag gjort häromdagen. Jag hade även majonäs och extra smör till, nu är jag sådär skönt och lagom mätt. Inget paltkoma här inte ;)

Nu: Till affären så vi kan sitta ute i kvällsolen en stund sen, Lovely!

Kram C




4 kommentarer:

ryskadockor sa...

Mmm... så himla gott! :) Det var längesen jag gjorde fiskbiffar! :) Tack för påminnelsen! :)
Vad kul att vi är kompisar på FB också! ;):)
Ha en fin kväll!
Kram kram
//Lana

Mitt liv som fru L sa...

Lana: Ja, det är jättekul att vi är vänner på FB :)

Ha en fin kväll du med!
Kram C

Erika - LCHF till vardag och fest sa...

Mumsigt! Det ser mycket gott ut!

fröken nilssons kök sa...

Måste göras snarast!!
Lillkillen älskar fiskbiffar ju!!

Ha en fin dag och tack för att du tänkte på mig och min värk, den är mycket bättre nu :)
Kram <3