Värmande soppa i aprilrusket toppad med knaprigt bacon, ringlat baconfett samt ostplätt! |
300g blomkål
300g vitkål
1 purjolök
2 buljongtärningar plus 1 liter vatten
100g philadelphiaost
2 dl grädde
salt och pepper efter smak
1/2 paket bacon
1msk kokosfett plus 25 g smör
Hacka purjon, blomkålen och vitkålen i lagom stora bitar, fräs på i en stor kastrull med kokosfettet och smöret så det får lite färg. Ha sedan i buljongtärningarna och vattnet, låt koka utan lock i 10 minuter på ganska så hög värme. När blomkålen är mjuk tar du kastrullen från plattan och kör soppan slät med hjälp av en stavmixer, ha i philadelphiaosten och grädden, kör i igen med stavmixern så soppan blir slät. Krydda med salt och peppar. Hacka och stek baconet i en stekpanna, låt det blir riktigt knaperstekt, och häll över baconfettet i en plastburk. Servera soppan och strö över det knapriga baconet samt ringla över någon tesked med baconfett över soppan och ät ostplättarna till!
4 kommentarer:
Vad många underbara recept du lagt upp! Kan ju inte bestämma mig vilket av dem jag ska testa först :)
Hoppas du såg mitt svar ang kassler.
Ha en fortsatt bra dag!
Johanna Lchf: Ja, jag såg ditt svar, tack för det!
Kram C
Det där såg riktigt smaskigt ut. Vilka underbara bilder och recept du lägger ut! Bra att få lite inspiration när orken och tiden inte räcker till :)
Många varma kramar
perfect: blomkal, vitkal o purjo ar det jag har hemma. nu vet jag hur det ska tillagas. ost plattarna ser smaskiga ut oxa, du ar en fena pa mat!! /Sara
Skicka en kommentar