6 port
900 g kycklingfilè
4 dl kokosmjölk
1.5 dl grädde
1 tsk röd currypasta
4 msk ekologiskt jordnötssmör
1 rågad tsk sambal oelek
saften av 1 lime
salt & peppar
smör el kokosfett till stekning
Skär kycklingen i lagom stora bitar eller i strimlor, stek i kokosfett och lägg sedan över på fat. Fräs på currypasta och sambal oelek och ha sedan i kokosmjölken, grädden och limesaften. Koka några minuter utan lock tillsätt jornötsmör och rör runt tills det inte är några klumpar kvar. I med kycklingen och koka 5-10 minuter. Servera med vanligt ris eller stekt blomkålris, supergott! Om man vill kan man strö över lite kokosflingor eller nötter.
Blomkålsriset var förvånansvärt gott, det funkade alldeles ypperligt som substitut till vanligt ris! |
1 kommentar:
Mums, vad gott det ser ut! Kyckling är så gott. Håller med om att blomkålsris är gott.
Skicka en kommentar