Numer helsteker jag köttet i pannan och låter det eftersteka i ugnen. Det ger ett saftigare och mörare kött, vilket är att fördra framför torrt, ellerhur!
Fläskfilè 4-5 port
1 kg fläskfilè
vitlökspeppar
salt
smör
Börja med att sätta ugnen på 200g. Strö salt och vitlökspeppar över hela skärbrädan, rulla köttet över kryddorna så att det fastnar ordentligt. Stek köttet i mycket smör på alla sidor. Lägg köttet i en ugnsform och ställ in i ugnen i 20 minuter. När 20 minuter gått så tar Ni ut köttet och lägger det i folie, jag tar dubbla ark och låter köttet vila i 10-15 minuter. Skär sedan köttet i skivor och servera till en god sås och lite grönsaker. Jag vet inte om alla tillagar fläskfilèn på detta viset, men jag ville bara ge er mitt tips. För det blir så mycket godare! Självklart går det krydda köttet med vad Ni vill. På sommaren brukar jag krydda med färska örter, det är kanongott!
Helstekt fläskfilè, lite löksås, bea och gurka! Det var så gott, första måltiden sedan i måndags som inte fått mig att vilja spy...framsteg ;) |
2 kommentarer:
Ska göra fläskfilé på ditt sätt i helgen! :)
Jag äter omega-3 varje dag fast jag äter inte fisk så ofta som dig...
Ska också köpa D-vitamin...
Ha en fin dag!
Kram
//Lana
Omega3 kör jag med varje dag trots bra intag av fisk i veckan....min hud blir gladast då har jag märkt....D-vitamin har jag ätit i vintras men nu e burken slut snart (imorgon) och jag hoppas få i mig det D-vit jag behöver av solen ;)
Nu äter jag magnesium oxå för jag får så mkt kramper annars och det är ju inte kul precis.....
sen tror jag inte att man behöver något annat!
tänk på att ägg innehåller alla vitaminer förutom vitamin C och det är lätt att fixa, ta en bit paprika lr lite vitkål ;)
Skicka en kommentar